fredag 23 juli 2010

Vanilj cupcake med Citron&Ingefära frosting


Detta behöver du:
  • 3 dl sojamjölk
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 3½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • en nypa salt
  • 2 dl råsocker (går bra med strösocker också)
  • 1 dl rapsolja
  • 1½ tsk vaniljsocker
Glasyr
  • 2 dl margarin
  • 6 dl florsocker
  • ½ dl soja grädde
  • citronarom
  • riven ingefära
  • droppar av blå karamellfärg
Garnering
  • Färska körsbär
  • strössel
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, ställ ut formar. (det ger finast form på cupcakesen om man har en hård muffinsform och bara ställer ut pappersformarna i den)
  2. Blanda sedan mjölk och äppelcidervinäger i en bunke och låt stå.
  3. Ta sedan en annan bunke och blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt.
  4. Blanda därefter i socker, rapsolja och vaniljsocker i bunken med den flytande blandningen
  5. Vispa sedan några minuter tills de blir poröst. Häll därefter i mjölkblandningen och vispa tills du har en fin smet utan klumpar
  6. Häll sedan upp smeten i formarna och fyll ca 3/4delar av formarna.
  7. Grädda i ugn i ca 20 min. Låt svalna!
  8. Låt margarinet bli rumstempererat och tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker vispa.
  9. Rör sakta ner grädden tills du har den konsistensen du vill ha på glasyren.
  10. Använd gärna en sprits och spritsa över glasyren på de kalla muffinsarna. Avsluta med att dekorera med nåt fint på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar