Detta behöver du:
- 3 dl sojamjölk
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 3½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 2 dl råsocker (går bra med strösocker också)
- 1 dl rapsolja
- 1½ tsk vaniljsocker
- 2 dl margarin
- 6 dl florsocker
- ½ dl soja grädde
- citronarom
- riven ingefära
- droppar av blå karamellfärg
- Färska körsbär
- strössel
- Sätt ugnen på 175 grader, ställ ut formar. (det ger finast form på cupcakesen om man har en hård muffinsform och bara ställer ut pappersformarna i den)
- Blanda sedan mjölk och äppelcidervinäger i en bunke och låt stå.
- Ta sedan en annan bunke och blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt.
- Blanda därefter i socker, rapsolja och vaniljsocker i bunken med den flytande blandningen
- Vispa sedan några minuter tills de blir poröst. Häll därefter i mjölkblandningen och vispa tills du har en fin smet utan klumpar
- Häll sedan upp smeten i formarna och fyll ca 3/4delar av formarna.
- Grädda i ugn i ca 20 min. Låt svalna!
- Låt margarinet bli rumstempererat och tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker vispa.
- Rör sakta ner grädden tills du har den konsistensen du vill ha på glasyren.
- Använd gärna en sprits och spritsa över glasyren på de kalla muffinsarna. Avsluta med att dekorera med nåt fint på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar