söndag 30 maj 2010

Gräddtårta med banan&citron smak


Detta behöver du:
Till tårtbotten
  • 75 g margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 2½ dl råsocker (går bra med strösocker också)
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal från en citron
  • 1 dl sojagrädde
  • 2 dl sojamjölk
  • 1-2 mogna bananer
Till fyllningen
  • Banan
  • 1 pkt vispad sojagrädde
  • hallon
Till garnering
  • 2 pkt vispgrädde soja
  • Färska jordgubbar
  • Nobless choklad (mörk)
Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält mjölkfritt margarin i en kastrull.
  3. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och rivet citron skal.
  4. mixa sojagrädden, sojamjölken med banan
  5. Tillsätt margarin, sojagrädde och sojamjölk i skålen med torra ingredienser.
  6. Vispa med el visp till en jämn och fluffig smet. Häll i en smord och bröad form.
  7. Grädda längst ner i ugnen i 60 min.
  8. Låt svalna
  9. Skär sedan tårtan i 2 eller 3 delar och sedan lägg på fyllningen
Fyllning
  1. Mosa bananerna, lägg på understa delen
  2. blanda hallon med vispad grädde och bred på andra delen
Garnering
  1. Vispad sojagrädde på kanterna och på överdelen
  2. Ta nobless choklad runt kanterna
  3. Skiva Jordgubbar och lägga över
Jag gjorde denna tårtan och en chokladnougats tårta till ett helt gäng från Djurrättsalliansen, efter att vi hade varit och demonstrerat mot Skyberga minkfarm utanför Kumla lördagen den 29/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar