Detta behöver du:
- 75 g margarin
- 5 dl vetemjöl
- 2½ dl råsocker
- 1 msk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 dl sojagrädde
- 2 dl sojamjölk
- 1 dubbel nougat (veganska guldnougat)
- 50 g mörk choklad
- 1 dl sojagrädde
- ½ dl socker
- 75-100 g margarin
- färska jordgubbar
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält mjölkfritt margarin i en kastrull.
- Rör ihop mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och kakao
- tillsätt margarin, sojagrädde och sojamjölk i skålen med torra ingredienser.
- Vispa med el visp till en jämn och fluffig smet. Häll i en smord och bröad form.
- Grädda längst ner i ugnen i 60 min.
- Låt svalna
- Skär sedan tårtan i 2 eller 3 delar och sedan lägg på fyllningen
- Blanda ihop sojagrädde och socker under uppvärmning. Det ska inte koka, men bli varmt.
- Ta av från värmen, häll ner chokladen och nougaten, bruten i bitar och rör om tills chokladen har smält och är väl blandad med sojagrädden.
- Häll ner margarinklickar och låt dem smälta.
- Låt svalna och bred sedan på eller mellan tårtan
- skiva upp jordgubbarna och fyll på så mycket ni önskar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar