fredag 25 juni 2010

Citronsockerkaka


Till midsommar blev det gräddtårta med färska jordgubbar och en massa annat gott. Tänk att fira midsommar på landet, tillsammans med älskade katterna, dock saknade vi Ellen väldigt mycket! Efter en promenad längs skogsvägen i jakt på en somrig blombukett, var det dags för att laga en härlig gräddtårta.

Detta behöver du:
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 2½ dl ekologiskt råsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal från 1 citron plus lite citronsaft
  • 1 dl sojagrädde
  • 2 dl sojamjölk
Gör så här:
  1. Smält mjölkfritt margarin.
  2. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och citronskal i en skål.
  3. Tillsätt margarin, sojagrädde och sojamjölk i skålen med torra ingredienser.
  4. Vispa med el visp till en jämn och fluffig smet.
  5. Häll i en smord och bröad form.
  6. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 60 min. Tag ut kakan, låt bli kall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar