söndag 30 maj 2010

Citroncheescake med passionsfrukt


Detta behöver du:
  • 15 digestivekex
  • 75 g margarin
  • 1 dl sojagrädde eller havregrädde
  • 1 dl gelésocker multi
  • 2 pkt färskost tofuline naturell
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal från en citron och lite saft från den
  • 3 st passionsfrukter
  • 1 dl gelésocker multi
  • 1 dl vatten
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer.
  3. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter.
  5. Blanda havregrädden och gelésockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut.
  6. Rör mjukosten smidig och blanda det med det rivna citronskalet och citronsaften.
  7. Blanda det sedan med gelésockers blandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna.
  8. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Blanda det med vatten och gelésocker och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut.
  9. Låt gelén svalna något och häll den sedan över kakan. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.
Med denna goda cheesecake kommer du göra en succé!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar