Detta behöver du:
- 15 digestivekex
- 75 g margarin
- 1 dl sojagrädde eller havregrädde
- 1 dl gelésocker multi
- 2 pkt färskost tofuline naturell
- 2 tsk vaniljsocker
- rivet skal från en citron och lite saft från den
- 3 st passionsfrukter
- 1 dl gelésocker multi
- 1 dl vatten
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer.
- Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter.
- Blanda havregrädden och gelésockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut.
- Rör mjukosten smidig och blanda det med det rivna citronskalet och citronsaften.
- Blanda det sedan med gelésockers blandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna.
- Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Blanda det med vatten och gelésocker och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut.
- Låt gelén svalna något och häll den sedan över kakan. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar