Idag var suger efter cupcakes stort, så då blev det ju ett självklar sak att baka cupcakes. I kylskåpet fanns en färskost TofuLine Creamy Spread Original som jag tycker är jätte god att använda till frosting.
Detta behöver du:
- 3 dl sojamjölk
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 3½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 2½ dl råsocker (går bra med strösocker också)
- 1 dl rapsolja
- 1½ tsk vaniljsocker
- 1½ dl kakao
Frosting
- 1 pkt TofuLine Creamy Spread Original
- ca 6 dl florsocker
- 100 g margarin
- citronarom (eller färsk citronsaft)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader, ställ ut formar. (det ger finast form på cupcakesen om man har en hård muffinsform och bara ställer ut pappersformarna i den)
- Blanda sedan mjölk och äppelcidervinäger i en bunke och låt stå.
- Ta sedan en annan bunke och blanda mjöl, bakpulver,kakao,bikarbonat och salt.
- Blanda därefter i socker, rapsolja och vaniljsocker i bunken med den flytande blandningen
- Vispa sedan några minuter tills de blir poröst. Häll därefter i mjölkblandningen och vispa tills du har en fin smet utan klumpar
- Häll sedan upp smeten i formarna och fyll ca 3/4delar av formarna.
- Grädda i ugn i ca 20 min. Låt svalna!
- Blanda i färskosten i en bunke och tillsätt sedan florsocker, margarin och citronarom, vispa.
- Använd gärna en sprits och spritsa över frostingen på de kalla muffinsarna. Avsluta med att dekorera med nåt fint på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar