fredag 28 januari 2011

Choklad Cupcakes med Citron frosting



Idag var suger efter cupcakes stort, så då blev det ju ett självklar sak att baka cupcakes. I kylskåpet fanns en färskost TofuLine Creamy Spread Original som jag tycker är jätte god att använda till frosting.

Detta behöver du:

  • 3 dl sojamjölk
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 3½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • en nypa salt
  • 2½ dl råsocker (går bra med strösocker också)
  • 1 dl rapsolja
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1½ dl kakao

Frosting
  • 1 pkt TofuLine Creamy Spread Original
  • ca 6 dl florsocker
  • 100 g margarin
  • citronarom (eller färsk citronsaft)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, ställ ut formar. (det ger finast form på cupcakesen om man har en hård muffinsform och bara ställer ut pappersformarna i den)
  2. Blanda sedan mjölk och äppelcidervinäger i en bunke och låt stå.
  3. Ta sedan en annan bunke och blanda mjöl, bakpulver,kakao,bikarbonat och salt.
  4. Blanda därefter i socker, rapsolja och vaniljsocker i bunken med den flytande blandningen
  5. Vispa sedan några minuter tills de blir poröst. Häll därefter i mjölkblandningen och vispa tills du har en fin smet utan klumpar
  6. Häll sedan upp smeten i formarna och fyll ca 3/4delar av formarna.
  7. Grädda i ugn i ca 20 min. Låt svalna!
  8. Blanda i färskosten i en bunke och tillsätt sedan florsocker, margarin och citronarom, vispa.
  9. Använd gärna en sprits och spritsa över frostingen på de kalla muffinsarna. Avsluta med att dekorera med nåt fint på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar