Detta behöver du:
- 100 g mörk kvalitetschoklad
- 2 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa flingsalt
- 60 g margarin
- 1.5 dl ljust farinsocker
- 0.5 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk nystött kardemumma
- 0.25 dl sojamjölk
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl florsocker
- Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.
- Vispa margarin och farinsocker. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
- Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
- Rör i mjölblandningen och sojamjölken. Degen skall vara lätt kladdig.
- Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt.
- Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
- Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar