torsdag 23 december 2010

Julkakor

Ett par väldigt goda kakor med smak av kardemumma, jag provade att göra om receptet till veganskt, blev jätte bra. Jag fick inspiration från Leilas recept på jul tema.

Detta behöver du:
  • 100 g mörk kvalitetschoklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa flingsalt
  • 60 g margarin
  • 1.5 dl ljust farinsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk nystött kardemumma
  • 0.25 dl sojamjölk
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl florsocker
Gör så här:
  1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.
  2. Vispa margarin och farinsocker. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
  3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
  4. Rör i mjölblandningen och sojamjölken. Degen skall vara lätt kladdig.
  5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt.
  8. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
  9. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar