Idag inför ett viktigt möte fick vi i uppdrag att göra nåt gott till fikat, och det blev en riktigt god chokladmousse tårta med enkel dekoration av några vackra blommer. Och tårtan blev riktigt uppskattad.
Tårtan är gjort på ett cupcakes recept, sen är tårtan delad en gång och ett tjockt lager med chokladmousse i mitten av tårtan (så det inte rinner ut när man lägger på locket.)
Som överdrag är det en chokladkräm och dekoration lite blommer.
Om du känner dig sugen på en riktigt god chokladtårta så finns receptet nedan.
Detta behöver du:
- 3 dl sojamjölk
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 3½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 2½ dl råsocker (går bra med strösocker också)
- 1 dl rapsolja
- 1½ tsk vaniljsocker
- 1½ dl kakao
- Mörk choklad 150g
- 1 pkt soyatoo visp eller 1 ½ paket GoGreen Visp
- 1 dl sojagrädde
- 1 dl socker
- 100 g mörk choklad
- 75-100 g mjölkfritt margarin
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda sedan mjölk och äppelcidervinäger i en bunke och låt stå.
- Ta sedan en annan bunke och blanda mjöl, bakpulver,kakao,bikarbonat och salt.
- Blanda därefter i socker, rapsolja och vaniljsocker i bunken med den flytande blandningen
- Vispa sedan några minuter tills de blir poröst. Häll därefter i mjölkblandningen och vispa tills du har en fin smet utan klumpar
- Häll sedan upp smeten i en smord/bröad springform.
- Grädda i ugn i ca 45 - 60 min. Kolla enkelt med en sticka efter 45 min, tror att vi hade den inne längre.
- Låt svalna, skär tårtan!
- Chokladmoussen, Ställ grädden kallt flera timmar innan användandet.
- Smält chokladen och låt den svalna något medan du vispar grädden väl.
- Häll chokladen i den vispade grädden och vispa tills det är väl blandat.
- Klicka ut moussen på tårtan i mitten och lägg sedan på locket, kolla så det inte moussen smetar ut på kanterna av tårtan.
- Chokladkrämen,blanda ihop sojagrädde och socker under uppvärmning. Det ska inte koka, men bli varmt.
- Ta av från värmen, häll ner chokladen, bruten i bitar och rör om tills chokladen har smält och är väl blandad med sojagrädden.
- Häll ner margarinklickar och låt dem smälta.
- Låt svalna och bred sedan på tårta.
- Dekorera med vad vad ni själva tycker om!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar