torsdag 20 augusti 2009

Blåbärspaj


Efter två nätter i vindsskyddet fick vi med oss massa blåbär hem, nu ska det ju självklart bli blåbärspaj som är så gott.

Detta behöver du:

  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl råsocker socker
  • 125 gram vegetabiliskt margarin
  • Glass eller vaniljsås
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna smöret i små bitar och nyp ihop det med råsocker och vetemjöl tills det blir till en smulig deg.
  3. Ha i havregrynen i degen och nyp ihop.
  4. Blanda blåbär med strösocker och potatismjöl (lite potatismjöl.)
  5. Häll fyllningen i botten av en form.
  6. Strö smuldegen över blåbärsfyllningen.
  7. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  8. Servera med en god vaniljglass eller en hemma gjord vaniljsås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar