söndag 6 februari 2011

Choklad fylld tårta med rosa topping

Detta är en beställnings tårta till ett kalas , det är en choklad botten, fyllningen är en choklad & nougat kräm och används även som ett överdag på tårtan. Sen är det spritsat med en frosting i rosa (veganskt vis)

Detta behöver du:

  • 3 dl sojamjölk
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 3½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • en nypa salt
  • 2½ dl råsocker (går bra med strösocker också)
  • 1 dl rapsolja
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1½ dl kakao
Chokladkrämen

  • 1 dl sojagrädde
  • 1 dl socker
  • 100 g mörk choklad
  • 1 st guldnougat
  • 75-100 g mjölkfritt margarin

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda sedan mjölk och äppelcidervinäger i en bunke och låt stå.
  3. Ta sedan en annan bunke och blanda mjöl, bakpulver,kakao,bikarbonat och salt.
  4. Blanda därefter i socker, rapsolja och vaniljsocker i bunken med den flytande blandningen
  5. Vispa sedan några minuter tills de blir poröst. Häll därefter i mjölkblandningen och vispa tills du har en fin smet utan klumpar
  6. Häll sedan upp smeten i en smord/bröad springform.
  7. Grädda i ugn i ca 45 - 60 min. Kolla enkelt med en sticka efter 45 min, tror att vi hade den inne längre.
  8. Låt svalna, skär tårtan!
  9. Chokladkrämen,blanda ihop sojagrädde och socker under uppvärmning. Det ska inte koka, men bli varmt.
  10. Ta av från värmen, häll ner chokladen, bruten i bitar och rör om tills chokladen har smält och är väl blandad med sojagrädden.
  11. Häll ner margarinklickar och låt dem smälta.
  12. Låt svalna och bred sedan på tårtan.
  13. Dekorera med vad vad ni själva tycker om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar