Detta behöver du:
- 3 dl sojamjölk
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 3½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 2½ dl råsocker (går bra med strösocker också)
- 1 dl rapsolja
- 1½ tsk vaniljsocker
- 1½ dl kakao
- 1 dl sojagrädde
- 1 dl socker
- 100 g mörk choklad
- 1 st guldnougat
- 75-100 g mjölkfritt margarin
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda sedan mjölk och äppelcidervinäger i en bunke och låt stå.
- Ta sedan en annan bunke och blanda mjöl, bakpulver,kakao,bikarbonat och salt.
- Blanda därefter i socker, rapsolja och vaniljsocker i bunken med den flytande blandningen
- Vispa sedan några minuter tills de blir poröst. Häll därefter i mjölkblandningen och vispa tills du har en fin smet utan klumpar
- Häll sedan upp smeten i en smord/bröad springform.
- Grädda i ugn i ca 45 - 60 min. Kolla enkelt med en sticka efter 45 min, tror att vi hade den inne längre.
- Låt svalna, skär tårtan!
- Chokladkrämen,blanda ihop sojagrädde och socker under uppvärmning. Det ska inte koka, men bli varmt.
- Ta av från värmen, häll ner chokladen, bruten i bitar och rör om tills chokladen har smält och är väl blandad med sojagrädden.
- Häll ner margarinklickar och låt dem smälta.
- Låt svalna och bred sedan på tårtan.
- Dekorera med vad vad ni själva tycker om!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar